Suomi 100

Suomi 100 - Carsin

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaviinit tulevat
suomalaiselta perhetilalta Ranskasta

Chateau Carsin on Suomi 100 –hankkeen virallinen yhteistyökumppani. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle omat juhlaviinit, jotka on valmistettu suomalaisin voimin.

Chateau Carsin on suomalainen perhetila Ranskan viininviljelyn sydänmailla. Olemme viljelleet ja valmistaneet viiniä yli 25 vuoden ajan, nykyään jo toisessa polvessa. Pyrimme luonteikkaisiin ja perinteitä kunnioittaviin laatuviineihin. Valmistamme ne maanläheisin menetelmin ja käsityönä.

Viinimme ovat parhaimmillaan hyvässä seurassa, ruokapöydässä. Tänä juhlavuonna toivotamme kaikille meille elämäniloa ja pitkää ikää!

nimi2

Chateau Carsin on valmistanut viisi Suomi 100 –juhlaviiniä,
joista kaksi on saatavilla Alkoista.

Suomi 100 Blanc de Carsin 2015

Tämä raikas ja hedelmäinen kuiva valkoviini on valmistettu perinteisistä Bordeaux’n lajikkeista, Sauvignon Blancista ja Semillonista. Viinin tuoksu on hedelmäinen ja runsas, ja siitä löytyy herukan, karviaisen ja raparperin aromeja. Leveä maku saa ryhtiä hedelmähapoista, jotka nostavat veden kielelle. Mainio viini aperitiiviksi ja nautittavaksi sellaisenaan. Sopii myös hyvin aromaattisten ja runsaiden salaattien, kuten Nizzan salaatin tai vuohenjuustosalaatin kumppaniksi tai kala- ja äyriäisruokien seuraan. Tämän viinin löydät Alkoista.

Suomi 100 Rouge de Carsin 2014

suomi100_rougeTämä viini on valmistettu perinteisistä Bordeaux’n lajikkeista, Merlot’sta, Cabernet Francista, Malbecista sekä Cabernet Sauvignonista. Viinin nuorekas sekä runsas tuoksu on tummasävytteinen ja pehmeän mausteinen. Runsaan mehevä maku on sekin vielä nuorekas ja pehmeät tanniinit pyöristävät viinin suutuntumaa. Viini sopii erinomaisesti monipuolisten ruokien kumppaniksi, kokeile esimerkiksi porsaan tai naudanlihan kera sekä täyteläisten pastaruokien, kuten täytettyjen cannelonien tai perinteisen pasta bolognesen kera. Tämän viinin löydät Alkoista.

Nämä Suomi 100 -juhlaviinit ovat saatavilla verkkokaupastamme

Suomi 100 L’Etiquette Grise 2015

Tämä harvinaisesta Sauvignon Gris –rypälelajikkeesta valmistettu valkoviini on sitruksisen raikas ja sisältää paljon passionhedelmän, ananaksen ja jopa kookoksen aromeja. Kuiva maku on sekin leveä ja runsaan notkea. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on lämminhenkinen ja monivivahteinen. Viini sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan, mutta mainiosti myös äyriäisten, savustettujen ja grillattujen kalaruokien kyytipojaksi. Kokeile myös vaaleiden liharuokien, kuten porsaanfileiden tai raikkaiden linturuokien kera. Viinin löydät verkkokaupastamme.

Suomi 100 Cuvée Noire 2014

suomi100_noireCuvée Noire on valmistettu Merlot, Carmenere, Petit Verdot ja Cabernet Franc –lajikkeista. Viini on tyyliltään klassinen Bordeaux -alueen punaviini. Sen mehevästä tuoksusta voi aistia luumua, herukkaa ja paahteisuutta sekä hentoa savuisuutta. Viini voidaan hyvin nauttia jo nyt, mutta se kehittyy varastoinnin myötä vielä ainakin 5-8 vuoden ajan. Erinomainen viini mehevien liharuokien, kuten grillatun entrecôten tai muiden pihvien kera. Viini toimii mainiosti myös täyteläisten ja kovien juustojen, kuten ranskalaisen Comté-juuston kanssa. Viinin löydät verkkokaupastamme.

Suomi 100 Doux de Carsin 2010

suomi100_douxAromikas tuoksu tuo mieleen karamelli-soidun ananaksen ja kuivatun hedelmän aromit. Näitä hedelmäisiä piirteitä sävyttävät reilu hunajaisuus ja makea mausteisuus. Viini on nautittavissa jo nyt, mutta intensiivisen makeuden ja reilun hapokkuuden ansiosta voit varastoida viiniä vielä vuosia- jopa vuosikymmeniä. Suosittelemme viinille aromikkaita, vaikkapa tummasta suklaasta valmistettuja jälkiruokia. Mahtava yhdistelmä myös kermaisen ja suolaisen Roquefortin –tai muun sinihomejuuston kera. Viinin löydät verkkokaupastamme.

btt